Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete
DESIGN BY bymt

Eredetvédelem

A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének Eredetigazolási és Terméktanúsító Rendszere

A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete szükségesnek tartja a kiváló minőségű magyar szürkemarha húsából készülő termékek megkülönböztetését, a magyar szürkemarhák fajtaazonossági igazolásának, valamint a termékek tanúsításának megvalósításával. Ennek érdekében dolgozta ki, a 2003 óta működő eredetigazolási és terméktanúsító rendszerét.

Célkitűzés

A rendszer célja, hogy a fogyasztóhoz kerülő "Magyar szürkemarha hús" megnevezésű termékek valóban a fajtához tartozó állatból származzanak. Garantálva a kiváló minőségű alapanyagot, és a megbízható termékeket.

Működtetés

A rendszert az Egyesületen belül működő Eredetvédelmi Tanúsító Testület működteti. Ez a Tanúsító Testület önálló egységként működik, az Egyesület törzskönyvezési tevékenységét is ellenőrizve.

A Tanúsító Testület védjegy jogos használatát engedélyezi, szabályozza és ellenőrzi, mindezt tesszük a fogyasztóért.

Védjegy

Védjegy kizárólag olyan húsra, illetve termékre kerülhet fel, amely bizonyíthatóan Magyar Szürkemarha fajtájú állatból származik, és a Tanúsító Testület igazolja azt. Ezt az igazolást, minden esetben a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének a hivatalos törzskönyvéből állítjuk ki!

Szerződött partnereinket rendszeresen ellenőrizzük,  és megfelelőség esetén ezt igazoló tanúsítványt, mindaddig megújítjuk, amíg partnerünk a szigorú kritériumoknak megfelel:

A terméket nem csak a védjegy, hanem ENAR szám is azonosít. Ez a szám a jószágot nem csak élete folyamán kíséri végig, hanem termékként is azonosítja azt. Az Egyesület saját fejlesztésű SMS rendszerén keresztül ellenőrizheti, hogy valóban eredeti "Magyar Szürkemarha hús" földrajzi árujelzővel igazolt terméket vásárol. Amennyiben Ön rövid szöveges üzenetben elküldi az ENAR kódot a (+36) 30 / 469-14-25 telefonszámra, a válasz másodperceken belül megérkezik. Mindezt ráadásul a vásárlás helyszínén, másodpercek alatt teheti meg! 
Az SMS, amely digitális kivonata az igazolásnak, megmutatja a termék útját, a tenyésztőtől a fogyasztó asztaláig!

Az SMS-ben további értékes információk is találhatók a húsról! Így Ön nem csak egy igazolást kap, a termék eredetét illetően, de garanciaként adja a tenyésztő nevét, az állat nemét és korát, a vágás dátumát, illetve feldolgozás és értékesítés helyszíneit.

Próbálja ki most:
Ellenőrző SMS:
(+36) 30 / 469-14-25

(próba ENAR: 3243003522)

 

« Vissza a kezdőlapra
www.szurkemarha.hu http://www.szurkemarha.hu/